En rejse fra historiske rødder til fremtidens visioner

Af Sina Vestøl (oversat af Christoffer Krøgh Engholm)
I 1931 blev grundstenen til Tao Fong Shan lagt – sammen med en tidskapsel. Denne tidskapsel er nu taget ud og erstattet med en ny, som udtrykker en fejring af vores fælles historie og vejen videre.
Dansk og norsk stab besøger Tao Fong Shan, Hong Kong. Foto: Sina Vestøl
Udgivet 11. oktober 2023
Ordbog

I september var norsk og dansk stab i Areopagos på en fælles pilgrimsrejse til Tao Fong Shan (TFS) i Hongkong for at møde vores partnere, blive familiære med vores rødder og sammen se på visionerne for fremtiden i Areopagos. TFS var starten på vores grundlægger Karl Ludvig Reichelt banebrydende arbejde med buddhistiske pilgrimme, som blev de første spadestik for Areopagos.

På turen fik staben arbejdet med Areopagos’ strategi, visioner og mål for fremtiden. Vi fik lov mærke Tao Fong Shan’s unikke spiritualitet og traditioner på egen krop. Turen fik stor betydning for fællesskabet og sammenholdet i Areopagos – både med Tao Fong Shan og mellem norsk og dansk stab.

Richelts arbejde var præget af gæstfrihed, respekt og åben samtale mellem øst og vest. Han var en grænsevandrer. Han ønskede mere af kirken end forkyndelse og undervisning. Han ønskede fordybelse, medvandring, levende spiritualitet og dialog – også med med mennesker af anden tro og tradition. Dette er værdier som er forblevet centrale for både Tao Fong Shan og Areopagos’ arbejde i dag.

Tao Fong Shan: “Bjerget, hvor Kristusvinden blæser”

TFS, Christian Centre er et kristent center for udfoldelse af dialog og spiritualitet i Hongkong, som tager imod folk fra mange lande til kurser, retræter, studier og samtaler på tværs af tro. TFS er placeret på toppen af et lille bjerg i bydelen Shatin, bygget med inspiration fra kinesisk arkitektur og buddhistiske traditioner. Christian Centre består af fire afdelinger med forskellige fokusområder: Bridge and Dialogue; Spirituality; Art; og LIFE (Living in Fulness Everyday).

Kristustemplet på Tao Fong Shan. Foto: Sina Vestøl

Tao Fong Shan har et varieret arbejde med mål om at fordybe sig i og udvikle kristen spiritualitet. Med en tro på, at dialog kan udvide vores tænkning og forståelse for hinanden og samtidig udvikle egen trosidentitet, arbejder de med interkulturel og tværreligiøs udveksling af idéer og erfaringer. De udruster præster og ledere i kristen spiritualitet gennem kurser, meditationer, kontemplation og erfaringer med Gud. Centret har også et porcelænsværksted med kunst, som forener historie og nutid, vestlige og østlige traditioner, og som rummer kristen symbolik og refleksion.

Med et fokus på det kristne evangelium, deres teologisk arv og Kristus’ kærlighed, fortæller Leder for TFS Christian Centre og præst, Philze Lau, at TFS arbejder videre med Reichelts ønske om at samtale og udveksle idéer med alle mennesker uafhængigt af deres kultur, religion og baggrund. Det udlever de som nævnt gennem kunst, porcelæn, arkitektur og samtaler, hvilket er en stor inspiration for Areopagos’ arbejde. Philze skriver:

 “As the wind whistles, the spiritual wind moisturized the living things in silence, giving blessings to the visitors and people of Tao Fong Shan, providing a sacred place of encounters for believers”

– Philze Lau

Time Capsule Ceremony – 90 år

D. 28. juli, 1931, blev grundstenen til Tao Fong Shan lagt – og i denne blev der lagt en tidskapsel med ni genstande. 90 år senere blev tidskapselen gravet ud. Genstandene var nøje udvalgt til at repræsentere historien om TFS og grundlæggelsen – for at udtrykke Reichelts ønske om dialog med fremtiden.

Time Capsule Tao Fong Shan

Generalsekretær i Areopagos, Silje Kvamme Bjørndal sammen med styreleder for Tao Fong Shan Foundation, Elder Wong. FOTO: Sina Vestøl

Blandt de ni genstande var der en rapport fra buddhistmissionens tidsskrift fra 1931, hvor Reichelt skriver om grundlæggelsen og fejringen af TFS. Reichelt afslutter teksten med at skrive på norsk: “Gud lader velsignelsen regne ned over jer. Må det være det gode varsel for al fremtid!”

Den 22. september 2023 blev udgravningen og udskiftningen af tidskapslen fejret med en smuk ceremoni på Tao Fong Shan, hvor Areopagos’ norske og danske stab var til stede. Der blev holdt taler af lokale kirkeledere og Areopagos’ egen generalsekretær, Silje Kvamme Bjørndal.

“The excavation of the time capsule reminds us to remember the ‘original aspirations’ of our founders and never give it up. Even though times have changed, the visions and goals of our founders must be preserved and passed on. Let us choose with care how to build on it”.

Elder WONG Fook Yee, styreleder i Tao Fong Shan Foundation
Thomas Arentzen

Generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal præsenterer genstandene til den nye tidskapsel fra Areopagos. FOTO: Sina Vestøl

Tidskapslen blev erstattet med nye genstande. Her fik Areopagos æren af at lægge to genstande ned – et Tørst-blad fra Areopagos’ 100-års jubilæum og bogen af Notto R. Thelle “Karl Ludvig Reichelt – missionær mellem øst og vest”. Genstandene blev lagt som en taknemmelighed for samarbejdet mellem Areopagos og Tao Fong Shan. En fejring af vores fælles historie og vejen fremad.

“Hvis du ønsker at gå hurtigt, gå alene. Hvis du ønsker at gå langt, gå sammen. 100 år er en god tur, men lad os gå endnu længere. Sammen, lad os rette blikket mod fremtiden.”

– Silje Kvamme Bjørndal, Generalsekretær i Areopagos

 

“Areopagos er dybt taknemmelige for Tao Fong Shans gæstfrihed over for os og alle andre besøgende. Deres arbejde er en stor kilde til inspiration og glæde for mange mennesker, især i forbindelse med Areopagos’ arbejde gennem tiden og i fremtiden.”

1024 768 Christoffer Krøgh Engholm
Søg her