Gå til

Internationalt

Vores organisation har rødder i Kina og Hong Kong, hvor vi blev grundlagt i 1922. Vi er stadigvæk dybt engageret i samarbejde på de kanter, og det er i dag en stor del af vores DNA.

Tao Fong Shan

Det kristne dialog- og spiritualitetscenter på den naturskønne bakke i Hong Kong byder folk fra mange lande velkommen til kurser, retræter, studier og samtaler på tværs af trosretninger. 

Centret er på mange måder Areopagos’ hjerte. Det var her, Karl Ludvig Reichelt udførte sit arbejde med buddhistiske pilgrimme som målgruppe, og navnet oversættes ofte som “Bjerget, hvor Kristusvinden blæser.”

Tao Fong Shan Christian Center (TFSCC) arbejder med en vision om at pleje og udvikle kristen spiritualitet, liturgi og kunst. Centret arrangerer årlige kurser og retræter for præster fra det kinesiske fastland. 

Læs mere om Tao Fong Shans historie og de alsidige aktiviteter i Hong Kong. 

Se filmen fra byggeriet på Tao Fong Shan

Tao Fong Shan har sit eget bibliotek, en kunstafdeling, en smuk kirke i tempelstil og en krypt, der bruges til gudstjenester og bøn. I tilknytning til Tao Fong Shan ligger to gæstehuse; Pilgrimshal og Kristi Himmelfartshus. 

I dag er virksomheden i Tao Fong Shan ejet og drevet af en Hong Kong-baseret fond i tæt samarbejde med Areopagos. 

Tao Fong Shan er også hjemsted for Institute of Sino Christian Studies (ISCS), som oversætter teologiske tekster til kinesisk og hjælper kinesiske studerende og forskere med at fordybe sig i teologi. 

TCG Nordica

Kulturcentret i Kunming inspirerer til refleksion over, hvad menneskelig værdighed betyder.

Svenske Anna Mellergård og kinesiske Wu Yuerong (Helen Wu) etablerede kulturcentret TCG Nordica i 2000.

De har en fælles begejstring for kunst og kultur og har fra starten drevet centret med visionen:

Stimulating reflection on Human Worth as expressed in various Art Forms.

TCG Nordica omfatter i dag kunstgalleri, scene- og cafevirksomhed og faciliterer møder mellem øst og vest.

Da TCG Nordica fik at vide, at de lokaler, centret befandt sig i, skulle rives ned, flyttede de i 2019 centret til Rainbow-kvarteret. Det nye spillested ligger på tredje sal i et nyt indkøbscenter. I dag ledes centret af Julia Guo.

Møde mellem Kina og Skandinavien

På dette kristne kulturcenter mødes kinesiske og skandinaviske interesser for samtidskunst, ny spiritualitet, religion og samfund. Gennem årene har centret været vært for mange udstillinger, sceneoptrædener, foredrag og festivaler, der skildrer holdninger og adfærd i overensstemmelse med kristen tro.

Filmen herunder viser lidt af, hvordan centret fungerer. Den er produceret af Harald Wischmann, medlem af den nationale komité i Areopagos.

Wu Yuerong er meget optaget af centrets mulighed for at bygge bro mellem Kina og Vesten.

Centret bruger også sine faciliteter til at undervise børn og unge fra minoritetsgrupper i kunst.

Home of Grace

I den kinesiske metropol Nanjing hjælper vores dagcenter “Home of Grace” – “Nådens Hjem” – unge og voksne med handicap med at udvikle sig til selvstændige og trygge mennesker.

Home of Grace drives af Areopagos’ partner Nanjing YWCA. Brugerne behandles som ligeværdige, voksne mennesker. Centret anvender en metode med individuelle træningsplaner med fokus på “at mestre hverdagen”.

Metoden handler om at forstå hver enkelt elevs særlige udfordringer og potentiale og sætte konkrete mål for elevens udvikling.

Denne tilgang særlig vigtig, fordi det i omsorgsarbejde i Kina er almindeligt at sætte alle med psykisk eller fysisk handicap i samme kategori og give dem det samme tilbud.

Forståelsen af ​​forskellige typer funktionsnedsættelse og individuelle forskelle er ofte mangelfuld. Hos Home of Grace lærer eleverne at klare hverdagen. Det er afgørende for elevernes trivsel, at lærerne har en anerkendende holdning til eleverne. Her går faglig viden, menneskelig værdighed og respekt hånd i hånd.

Se denne film, der viser værdien af ​​Home of Grace, ikke kun for den enkelte studerende, men for familier og det større samfund.

Filmen er produceret af Harald Wischman, medlem af Areopagos’ nationale komité i Norge.

FAKTA

  • Dagcentret drives af Nanjing YWCA – Areopagos’ lokale partner.
  • Målet er at forbedre livet for unge og voksne med udviklingshandicap i den kinesiske millionby Nanjing i Kina.
  • Fra 2012 til 2019 var centret en del af et Norad-støttet projekt. – Norad er den norske stats udviklingsorganisation, svarende til den danske stats Danida.
  • Fra januar 2020 er Areopagos fortsat med at støtte centret med indsamlede gaver.
Søg her