Ny landechef: Jeg ser Areopagos’ rolle som central i det åndelige Danmark

Af Martin Krath-Andersen
De seneste 20 år har Bente Mikkelsen Pahus arbejdet med organisationsledelse, både i USA og i Danmark. Hun fratræder sin stilling som leder af Mission Afrika Genbrug for at blive landechef i Areopagos.
Bente Mikkelsen Pahus, landechef hos Areopagos Danmark
Udgivet 11. oktober 2023
Ordbog

“Jeg ser Areopagos’ rolle som central i det åndelige Danmark, der er i gang med at forme sig. Selv brænder jeg for at have den åndelige dialog med mennesker omkring mig,” fortæller Bente Mikkelsen Pahus og fortsætter:

“For mig er det ikke vigtigt at bruge teologien til at skabe en dogmatisk struktur, som verden skal ‘flytte ind i’. Det handler mere om at placere Gud i den verden, vi allesammen lever i, og ‘slå hans telt op’.”

Sådan beskriver Areopagos’ nye landechef i Danmark, Bente Mikkelsen Pahus, sin indgang til jobbet.

Hun tiltræder 1. januar 2023 og kommer fra en lederstilling i Mission Afrika, hvor hun de seneste fem år har stået i spidsen for genbrugsarbejdet.

Fra Mission Afrika og andre tidligere jobs har den nye landechef stor erfaring med at lede både frivillige og ansatte mod samme mål.

“Bagved en veldrevet organisation ligger der et godt lederskab og noget dygtigt, internt strategiarbejde. I Areopagos’ tilfælde tror jeg, at vi sammen kan forløse noget meget vigtigt for både det kirkelige og for det åndelige Danmark, gennem en organisation, der bliver ved med at række ind i fremtiden i mange år frem.”

Netop det interne strategiarbejde er essentielt for Bente Mikkelsen Pahus.

“Det er rigt for mig at få lov til at bære en stærk organisation frem, som jeg vil arbejde på at gøre endnu stærkere.”

Organisationsledelse og åndelige dialoger

Udover sin ledelseserfaring glæder den nye landechef sig til at bringe sine teologiske kompetencer i spil i sit arbejde. For ud over en ingeniøruddannelse tilbage i sin ungdom har hun læst teologi på Aarhus Universitet og senere i Chicago.

Bente Mikkelsen Pahus boede frem til 2017 tolv år i USA. Her arbejdede hun først med socialt, kirkeligt arbejde blandt nogle af de allermest udsatte grupper i millionbyen Chicago. Senere stod hun i spidsen for to organisationer med socialt arbejde i delstaten Colorado længere mod vest.

I USA, på North Park Theological Seminary har den nye landechef også taget en særlig uddannelse som “åndelig vejleder” – det er en uddannelse, der lægger vægt på medvandringen med det enkelte menneske.

“Jeg ser jobbet som landechef i Areopagos som både en gave og en unik mulighed for mig at blande mine teologiske og missionale kompetencer, og min erfaring med organisationsledelse,” siger hun.

Ledelse og udsyn

Opsummeret forventer Bente Mikkelsen Pahus, at hun kan bidrage med ledelse og udsyn til Areopagos:

“Jeg kommer med energi til fremdrift og med kompetencer, der kan få os godt ind i næste skridt på rejsen. Jeg glæder mig utrolig meget til at være i samspil mellem de faglige kompetencer, der er her. Både medarbejderne som mennesker, men også de kompetencer, de med deres forskellighed indebærer,” siger hun.

Bente Mikkelsen Pahus glæder sig også til snarligt at opleve Areopagos’ arbejde på Tao Fong Shan, og på her at møde organisationens dybe rødder i arbejdet med dialog og religionsmøder.

1920 1080 Martin Krath-Andersen
Søg her