Ny bog kaster lys over livet på kanten

Af Pressemeddelse
35 årige Kamilla Maria Jakobsen opsøger de mennesker, andre går forbi. Hun er diakon og har sammen med sin mand truffet en beslutning om, at de udelukkende lever af hans indtægt, så Kamilla har tid til at opsøge mennesker, der kæmper med stofmisbrug, psykisk sygdom og hjemløshed
Udgivet 27. februar 2024
Ordbog

“Jeg opsøger et miljø, de fleste holder sig langt væk fra. Jeg er sammen med mennesker, der lever på kanten og føler sig udstødt af fællesskabet. De oplever gang på gang, mennesker der ser skævt til dem, eller bare at være et nummer i et system. Alle har brug for at høre til og have en ven, og den ven vil jeg gerne være.”

Det fortæller Kamilla Maria Jakobsen, der er tidligere praktikant i Areopagos. Vi har fulgt hendes vigtige og værdifulde arbejde i flere år – en dialog, der er vigtig i vores tid

“Jeg ville ønske, at jeg var lettere at elske” er titlen på Kamillas bog, der udkommer i løbet af april 2024, såfremt crowdfundingen lykkes. Bogen indeholder historier fra Kamillas tjeneste på gaden. Her er også samtaler med mennesker, der fortæller ærligt om livet med misbrug, kriminalitet og ensomhed. 

“Jeg vil gerne inspirere til, hvordan vi kan være medmennesker for hinanden,” siger forfatterspiren.  Mit håb med bogen er at fortælle, at Gud arbejder i mennesker, der lever et liv på kanten. Han opgiver ingen. Jeg ønsker samtidig at inspirere til, hvordan kristne og kirken kan være tilstede på gaden hos mennesker, der længes efter fællesskab.”

19 år og frivillig på herberg

Da Kamilla Maria Jakobsen var 19 år, oplevede hun for første gang et ‘kald’. 

“Jeg var volontør på et herberg i København. En dag, da jeg gik ud af døren, var det som om, at jeg pludselig forstod, at Jesus ønskede, at jeg skulle være der og gøre en forskel. Jeg oplevede for første gang at få et kald, og jeg satte mig ned og skrev et brev til min kirke. Som 19 årig skrev jeg: 

“Da jeg startede som frivillig, deltog jeg i en begravelse for en 77-årig hjemløs, og i kirken sad der 10-15 mennesker. De mennesker, der havde kendt ham længst, havde kendt ham i 9 år. Politiet fandt ingen pårørende. Ingen barndomsvenner, børn, søskende, gamle venner, der kunne fortælle beretninger om hans barndom, ungdomsliv eller voksenliv.”

“Der er mennesker i dag, som lever i dyb, dyb ensomhed. Jeg føler et kald. Jeg kan mærke, at Gud har lagt en nød på mit hjerte, som brænder i mig. Jeg længes efter, at disse mennesker bliver en del af min familie, bliver en del af min omgangskreds, en del af vores fællesskab. Og jeg længes efter at tale med mennesker, der ikke først og fremmest taler om professionalisme og grænser i kontakten til disse mennesker, men taler om kærlighed.”

– Kamilla 2009

[Uddrag fra bogen ‘Jeg ville ønske, at jeg var lettere at elske]”

Troen på gaden

Bønnen og troen på Gud er fundamentet for Kamillas tjeneste på gaden. Mange ønsker at tale om eksistentielle spørgsmål og at blive bedt for. 

“Gud er midt i livet som det her. Når jeg beder sammen med mine venner, hvad enten det er på et gadehjørne eller i min bil, så erfarer vi sammen, at Gud ikke afviser nogen. Han er det hjem, som vi alle længes efter, uanset om vi er hjemløse eller har et hjem.”

“En dag bad jeg med en kvinde på gaden: “Jesus, kom med dit lys”. Bagefter sagde hun: “Det hjælper, det er ligesom om det runger indeni”. En dag kom hun spontant og gav mig et kram og bad Fadervor sammen med mig. “

Bogen indeholder også en række bønner, som Kamilla beder sammen med sine venner.

Information om bogen: 

Titel: Jeg ville ønske, at jeg var lettere at elske – ord og billeder fra kanten 

Bogen udgives via crowdfunding på platformen Kickstarter, som ligger udenfor Areopagos: www.kickstarter.com/projects/1544745443/jeg-ville-nske-at-jeg-var-lettere-at-elske 

Crowdfunding vil sige, at forudbestillinger af bogen er med til at muliggøre, at den bliver trykt.

Bogen kan også bestilles ved direkte henvendelse til Kamilla@fynsvalgmenighed.dk

1280 854 Martin Krath-Andersen
Søg her